COVID-19 eljárásrend 2020 szeptember 1-jétől

A Vörösmarty Mihály Gimnázium eljárásrendje a járványügyi készenlét idejére

A VMG a COVID-19 járványügyi helyzetre tekintettel kidolgozta az iskolalátogatás protokollját annak érdekében, hogy a diákok, pedagógusok és az iskola minden dolgozója számára biztonságos környezetet teremtsen.
A helyi eljárásrend kialakításakor figyelembe vettük az EMMI által kiadott iránymutatást. Kérünk minden diákot, szülőt és kollégát, hogy az alábbi előírásokat maradéktalanul tartsák be. Vigyázzunk a magunk, a társaink és az egész közösség egészségére!

 

I. Az iskolába lépés feltételei
Kérjük a szülőket, hogy a COVID-19 (légúti megbetegedés, láz, stb.) tüneteit mutató gyermeküket ne engedjék a közösségbe, forduljanak orvoshoz, kövessék az orvos utasításait! Abban az estben se engedjék gyermeküket az iskolába, ha a családban potenciális, vagy igazolt vírusfertőzött van, vagy a családtagok valamelyike igazolt kontaktszemély! Kérjük, hogy az előbbiekről haladéktalanul értesítsék az osztályfőnököt!

II. Az iskolába való beléptetés protokollja
- Kézfertőtlenítés. A bejáratnál kézfertőtlenítőket helyezünk el. Kérjük, használják ezeket minden belépéskor!
-A kapun való belépést, majd fertőtlenítést követően minden diák a lehető leggyorsabban menjen abba a terembe, ahol órája lesz!
- Maszkviselés. Az iskola zárt közösségi tereiben (előterekben, folyosókon) a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező. Kérjük, hogy mindenki maga gondoskodjon a maszkról.
- Távolságtartás. A folyosókon lehetőség szerint tartsuk meg a 1,5 méteres távolságot!

III. Az iskolában tartózkodás
- Az osztálytermekben alkoholos kézfertőtlenítő áll rendelkezésre, de kérjük, hogy lehetőség szerint a diákok rendelkezzenek saját kézfertőtlenítővel is!
- Amennyiben a tanár vagy a diáktársak kérik, a tanítási órán a diákoknak maszkot kell viselni!
- Az óraközi szünetekben a diákok a folyosókon csak a legszükségesebb ideig, a maszkban és lehetőség szerint a biztonsági távolság betartásával tartózkodjanak!
- A tantermeket és folyosókat az órák alatt és az óraközi szünetekben folyamatosan szellőztetjük.
- Az iskola udvarán és szünetekben megnyitott tornaudvaron kérjük a biztonsági távolság betartását!
- A büfé előtti sorban álláskor a maszkviselést és a távolságtartást szintén be kell tartani!
- A tanulói mosdókban fertőtlenítő folyékony szappan áll rendelkezésre. Kérjük a helyes kézmosási szabályok betartását!
A lázas, a koronavírus tüneteit mutató tanulót azonnal elkülönítjük, egyidejűleg értesítjük a szülőt. Ezt követően a szülő feladata, hogy a háziorvossal felvegye a kapcsolatot, s kövesse az orvos utasításait.

IV. Az iskola épületének elhagyása
Az iskolát a diákok csak kilépőcédulával, ill. a tanítás, délutáni testnevelés, ill. egyéb iskolai elfoglaltságaik végeztével hagyhatják el! Óráik végeztével viszont igyekezzenek minél előbb elhagyni az épületet!

V. Az iskola fertőtlenítése
Az iskola helyiségeit naponta többször takarítjuk a rendelkezésre álló fertőtlenítő szerekkel. A tornatermi öltözőkben figyelünk, hogy az épp kimenő és az újonnan érkező csoportok ne egyszerre öltözzenek, a csoportok között lehetőségekhez képest fertőtlenítés történik. A biztonság kedvéért a testnevelés órák öt perccel rövidebbek lesznek. A takarító személyzet az erre a helyzetre kialakított protokoll szerint jár el. A mosdók, kilincsek, klaviatúrák fertőtlenítése a tanítási idő alatt folyamatosan történik.

CoalaWeb Traffic

Today421
This week2919
This month13657
Total1952654

Visitor Info

  • IP: 35.171.164.78
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

Online

Thursday, 15 April 2021