Tankönyvrendelés

Tisztelt Szülők!

A szülők számára is megnyílt egy felület a tankönyvrendelési oldalon. Kérjük, hogy április 30-ig hagyják is jóvá a rendeléseket, április 28-tól kezdődően.

A cím: szuloifelulet.kello.hu A Tanuló oktatási azonosítójával lehet belépni.

Április 30-a után csak 15%-ban módosíthatják megrendelésüket.

Felvételi információk

Kedves 8-os felvételizők!

Jelenleg a jelentkezési lapok feldolgozása zajlik. A szóbeli behívottak listáját 2016. február 23-án, kedden tesszük ki a honlapra.

Tisztaszoftver hírek

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. A Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának újabb elemeként most minden iskolás gyerek akár 5 számítógépre, valamint további 5 mobil eszközre ingyen töltheti le otthonában a legelterjedtebb irodai programcsomag, a Microsoft Office legújabb, jogtiszta verzióját a következő linken: www.O365.educatio.hu

Az Office 365 Pro Plus csomag tartalmazza minden olyan alkalmazás – többek között a Word, az Excel, a PowerPoint vagy a Publisher – legfrissebb verzióját, amelyek tanulmányaik során támogatják a gyerekeket, magabiztos felhasználói tudást adnak, hosszú távon pedig a jövőbeni foglalkoztathatóságukra is hatást gyakorolnak. 

A Tisztaszoftver Program célkitűzése a diákok támogatására és motiválására irányul egy olyan, legális szoftver használatával, amely megkönnyíti a mindennapi tanulást, az otthoni munkát és a közösen végzett feladatok ellátását, valamint megismerteti a diákokkal a jogtiszta szoftverhasználat előnyeit. 
A jogtiszta szoftver ingyenes letöltéséhez nincs más teendő, mint regisztrálni az alábbi linken az oktatási azonosító megadásával:www.o365.educatio.hu

Diákjaink filmjét vetítették a Művészetek Palotájában

Február 22-én, vasárnap este rendezte a Budapesti Fesztiválzenekar a gimnazisták számára kiírt Lásd, amit hallasz filmpályázat Díjátadó Gáláját. Az eseménynek a Művészetek Palotája adott otthont. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Vörösmarty Mihály Gimnázium egyik filmes stábjának alkotását, a Hasadást is levetítették, hiszen anyaguk bejutott a döntőbe.

A stáb a 12.a osztály 3 tagjából alakult: Antal Uzonka, Klicsu Dorottya és Stefán Anett. 

A film megtekinthető itt:

http://www.daazo.com/film/af9d19a6-b2f0-11e4-bafe-0e7ee2424c3d

St. Patrick Festival felhívás 2016

sp1St. Patrick Festival

Kedves Kollégák!

A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium szeretettel vár minden vállalkozó kedvű középiskolás diákot immár hagyományos angol nyelvű előadó versenyére, amelyet St. Patrick napján tartunk.

Idén nevezni lehet bármely brit (azaz angol, ír, skót vagy walesi) eredetű művel az alábbi 5 kategóriában:

  1. népdal vagy népies dal;
  2. pop-rock, „modern” (= XX-XXI. századi) dal szólóban;
  3. pop-rock, „modern” (= XX-XXI. századi) dal zenekarral;
  4. vers, próza;
  5. rövid jelenet (maximum 10 perc)

 Bármely kategóriában saját szerzeményű művel is lehet nevezni.

Kategóriánként az első három helyezettet díjazzuk.

Read more: St. Patrick Festival felhívás 2016